2019-11-20 18:55:00

Recepti iz Francuske (1. škola)

   Učiteljica Ljubica Martinović je sa članovima Domaćinstva 20.11. ispekla kekse prema receptima koje je dobila iz jedne od triju francuskih škola s kojima surađujemo na projektu. Riječ je o receptima "Kolačići Madelaine - Madelaines" i "Pustinjske ruže - Desert Roses", a njih vam donosimo u prilogu. Također možete vidjeti i kako je izgledala sama priprema te rezultati rada marljivih ruku naših učenika.

 

KOLAČIĆI MADELAINE

SASTOJCI: 

300 grama maslaca

300 grama glatkog brašna

200 grama šećera

4 jaja

4 žličice ekstrakta vanilije

 

Priprema

 

U zdjelu staviti brašno i šećer. Polako dodavati jedno po jedno jaje i dobro promiješati smjesu.

Dodati ekstrakt vanilije i otopljeni maslac te promiješati.

Dobivenu smjesu staviti u kalupe za ove kolačiće (ovalni kalupi) ili ih staviti u kalupe za muffine (napuniti oko 2/3 kalupa).

Peći 10-12 minuta na 180 stupnjeva.

 

 

 

 

 

 

 

PUSTINJSKE RUŽE

 

SASTOJCI:

175 grama čokolade za kuhanje

50 grama maslaca

150 grama kukuruznih pahuljica

 

Priprema

 

Iskidati čokoladu na manje komade.

Otopiti čokoladu i maslac na pari.

U posudu staviti pahuljice i preliti ih otopljenom smjesom.

Dobro promiješati kako bi svaka pahuljica bila prekrivena čokoladom.

Žlicom grabiti smjesu (oblikovati kuglice) i slagati ih na papir za pečenje.

Staviti u hladnjak na oko sat vremena te poslužiti.

 

 

 

 


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Komletinci